La darrera cursa de Jackie Stewart va ser també la més tràgica

moremsportshistoryFa uns dies vaig veure la pel·lícula Rush. Una de les escenes que més em va cridar la atenció — i alhora una de les que passa més desapercebudes — va ser la de l’accident de François Cevert durant les cronos del Gran Premi dels Estats Units de 1973, a Watkins Glen. Per Jackie Stewart aquella era la seva darrera cursa, la que feia 100. L’escocés arribava al traçat nordamericà amb el campionat a la butxaca, una manera inmillorable de tancar una carrera esportiva en la que Stewart havia guanyat tres mundials. Què podia anar malament?

El seu company d’equip a Tyrrell, el francès François Cevert, s’havia mostrat molt consistent al llarg de la temporada 1973, superant en més d’una ocasió a l’escocés i erigint-se com el seu relleu natural dins l’equip i futur número 1. Per Stewart, qui aleshores estava a la recta final de la seva carrera esportiva, el jove Cevert era quasi com un fill, i no eren les poques les ocasions en les que es veia als dos pilots compartint informació i consells.

Un d’aquests moment va quedar recollit en un video que trobareu més avall. Posa la pell de gallina pensar que estaven discutin com traçar la curva en la que instants després es mataria el pilot francés. No és d’extranyar, doncs, que aquest accident afectés Stewart de la manera que no va fer: afectat com cap altre pilot a la graella, al moment l’escocés va decidir retirar-se de la cursa.

Això significava no arribar a la màgica xifra dels 100 Grans Premis disputats, però donades les circumstàncies, jo pot ser hagués fet el mateix, més encara quan bona part de la teva carrera esportiva t’has erigit com un dels pilots més clars a l’hora de reclamar més seguretat als circuits (d’ell és el sobrenom de Green Hell al Nürburgring). Mai sabrem si François Cevert hagués estat campió mundial. El que sí sabem és que des de llavors Jackie Stewart ha estat una de les persones que més ha fet per millorar la seguretat a la Formula 1, i això no ho hauriem d’oblidar mai.

Via Motorsport Retro

Anuncis

One thought on “La darrera cursa de Jackie Stewart va ser també la més tràgica

Add yours

  1. Dejo este otro de Cevert y, si no lo has visto ya (que me extraña), te recomiendo Grand Prix: The Killer Years.
    Está en Vimeo. Saludos!

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Crea un lloc web gratuït o un blog a Wordpress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: