De cotxe a obra d’art en 23 minuts: el BMW M1 Art Car d’Andy Warhol

tumblr_mi2oo2uQbB1qkqupno2_1280

El BMW M1 que avui ens ocupa és el quart projecte de BMW dins del programa Art Car. La idea, com suposo que ja sabeu, és molt senzilla: donar un cotxe a un artista i que aquest faci bàsicament el que vulgui amb ell. Després de comptar amb pintors com Alexander Calder, Roy Lichtenstein o Frank Stella, els alemanys van decidir confiar el seu quart projecte en un dels artistes més coneguts del moment: Andy Warhol. El llenç, en aquest cas, va ser un BMW M1 Gruppe 4 com els que corrien al campionat Procar, un model molt més maco i estilitzat que els que s’havien fet servir fins aquell moment — dos 3.0 CSL i un 320i Turbo Grup 5 del DRM.

A diferència dels tres artistes anteriors, els quals havien treballat en maquetes a escala 1:5 abans de que un grup de tècnics s’encarregués a posteriori de plasmar la obra en el cotxe de veritat, Andy Warhol va voler fer-ho ell personalment. Mitjançant brotxa grossa per la base i les seves pròpies mans per donar el seu toc personal, l’artista només va necessitar 23 minuts per completar la obra. Pim pam. Via Tumblr (com no) he trobat algunes fotos del pintor en acció (aquí i aquí).

Si una cosa tenia clara BMW és que aquest Art Car havia de ser una obra en moviment, motiu pel quals els alemanys van inscriure’l a les 24 hores de Le Mans de 1979 amb els pilots Manfred Winkelhock, Marcel Mignot i Hervé Poulain. La obra de Warhol va aconseguir finalitzar la prova en la sisena posició scratch i segona de classe, una edició que, per cert, va ser guanyada pel 935 K3 del que paràvem l’altre dia. L’any 2010 BMW va repetir la experiència amb un M3 GT2 pintat per Jeff Koons, però amb molta menys fortuna.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Crea un lloc web gratuït o un blog a Wordpress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: