Sobre el BMW X6 M Design Edition i la gota que fa vessar el got

bmw-x6-m-design-edition-03-dm-700px

Després de quedar-me molt a gust amb la cagada que Audi ha fet amb el A5 DTM Champion Edition, i de riure’m una mica del rècord “a mida” del nou Alfa Romeo 4C al Nürburgring, avui sembla que és a BMW a qui li toca el rebre. Per què? Molt fàcil. Per això que veieu a les imatges: el BMW X6 M Design Edition. Deixeu-me dir d’entrada que mai m’ha agradat el BMW X6. Trobo que és un cotxe horrible, molt mal proporcionat, que respon a una demanda inventada per la pròpia BMW, estúpid i totalment innecessari. Tot i que mai ha estat sant de la meva devoció, sempre he acabat pensant que cada qual faci el que vulgui amb els seus calers.

El problema va venir quan BMW va decidir que el que la gent necessitava era un tot-terreny preparat per BMW M GmbH. No valia amb un X6 sDrive 35i de 400 CV, no. S’havia d’anar fins al fons de la qüestió i embrutar les sigles de BMW Motorsport amb un bunyol de proporcions èpiques amb el motor i prestacions del BMW M5. A més a més, per rematar-ho tot plegat, tant els BMW X5 i X6 M com el M5 equipaven un motor turbo per primer cop en la gama M, trencant d’aquesta manera una tradició milenària de motors atmosfèrics d’alt rendiment. Double combo.

En vista de tot plegat, no us hauria d’extranyar que el BMW X6 M sigui el centre de tota la meva ira, doncs és la demostració patent de que els departaments de màrqueting per fi han passat per sobre dels departaments de competició. Ara els segons ja no tenen res a dir: si un mindundi del departament comercial pensa que el que cal és un tot-terrent amb estètica (i habitabilitat) de coupé, unes dimensions horribles i una potència que s’enfila fins més enllà dels 500 CV, això va a misa. I punt.

Haig de dir que tot i les crítiques, fins ara ho he portat bastant bé. No amagaré que cada cop que em creuo amb un pel carrer m’entren unes ganes terribles de tirar-li el primer que trobi. És llavors quan compto fins a deu, penso que l’amo deu tenir un greu problema d’aquests que es compensen amb un cotxe de grans dimensions… i llestos. Tot torna a la normalitat.

Però al llegir la noticia d’una nova edició limitada denominada BMW X6 M Design Edition, la qual es caracteritza per lluir els colors mítics de BMW M GmbH, no he pogut evitar-ho i he explotat. Una explosió que s’ha traduït en aquesta entrada.

Perquè que aquest cotxe de merda llueixi els colors blau cel, blau marí i vermell és un insult a 40 anys d’història de BMW M GmbH, 40 anys d’èxits esportius en turismes, DTM, DRM, Le Mans o les 24 hores del Nürburgring. És un insult al BMW M3 de Roberto Ravaglia i Johnny Cecotto, al 320i Turbo Grup 5 del DRM i al BMW M1 Procar. És un insult al BMW M3 GT2 guanyador de les 24 hores del Nürburgring i al 3.0 CSL que Hans-Joachim Stuck feia volar — literalment — a Pflanzgarten II. És un insult a tots aquests cotxes:

És per tot plegat que, amb tota la ressignació del món, haig de confessar que acabo de perdre la poca esperança que em quedava en els BMW moderns. Des del M3 CSL i, més recentment, el Serie 1 M Coupe, els de Munich no han fet un sol model que em provoqui la trempera que em provoquen altres models rematats amb la lletra M. Al igual que em passa amb Ferrari, marca de la que renego de tots els esportius moderns però de la que admiro els cotxes del passat, a partir d’ara poc m’importarà que el nou M4 — PER QUÈ CONY LI HAN HAGUT DE CANVIAR EL NOM AL M3?!?! — marqui un temps al Nürburgring uns 15 segons més ràpids que el del M3 E92. Preferiré quedar-me amb les coses maques que ha donat aquesta marca. Amb els E30, els Z8, els Z3 M Coupe i els M5 E39. La resta ja se la poden confitar.

He dit.

Un pensament sobre “Sobre el BMW X6 M Design Edition i la gota que fa vessar el got

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s