1, un documental que s’haurà de veure sí o sí

154616_494875883885736_1999495054_n

Un dels avantatges de que una pel·lícula com Rush triomfi als cinemes és que sovint anima a donar llum verda a nous projectes que d’un altre manera haguèssin acabat oblidats en un calaix. Aquest és el cas de “1”, un documental sobre els perills inherents que hi havia a la època daurada de la Formula 1, la que tan bé ha retratat Ron Howard a Rush, i com s’ha treballat des de llavors per solucionar-los. Parteix d’una època, la de finals dels anys 60, en la que alguns pilots es van començar a planteja seriosament si valia la pena jugar-se el coll per seguir guanyant curses.

Era una època en la que molts pilots tenien assumit que podien morir en qualsevol moment, una època en la que l’esport no estava ni molt menys tan professioanitzat com ho està avui en dia. Jackie Stewart, Emerson Fittipaldi o el propi Niki Lauda van promoure boicots més o menys efectius, i no va ser fins la mort d’en Senna a Imola l’any 1994 que no es van donar un salt quàntic en la seguretat dels pilots (aquella va ser, de fet, la darrera mort a la Formula 1 si no comptem la de María de Villota).

Només veient el “control rutinari” pel que va haver de passar ahir Fernando Alonso després de que un sensor (mal instal·lat) del seu Ferrari detectés una desacceleració de 28 G (!!!), queda clar que la seguretat avui en dia està en el primer lloc de la llista de prioritats de la FIA. I això és bo (tot i que a vegades, com és el cas de la pluja, es passin tres pobles).

Tornant al tema que ens ocupa, el documental, llegeixo que és obra dels mateixos productors de la excel·lent The Cove, així que promet ser molt bona. De moment el tràiler no només no decepciona sino que a més a més t’entren unes ganes boges de veure’l. A Jalopnik sembla que han quedat força satisfets.

Anuncis

One thought on “1, un documental que s’haurà de veure sí o sí

Add yours

  1. Estic d’acord i sembla que aquesta sembla una mica més real i s’endinsa més a la “golden era” en general.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Bloc a WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: