Ken Block i els ventolines del seu Fiesta

1452047_10151776333530765_1717410940_n

Fa un parell de dies Ken Block va presentar el tràiler d’una nova gymkhana — i amb aquesta ja en van sis — en la que de passada també estrena decoració en el seu Ford Fiesta. Deixant els colors estridents, els hoonigans i els monsters a banda, el detall que més m’ha cridat la atenció són els ventolines o turbofans que munta a les rodes del davant. Com tots sabreu, aquests dispositius es van posar de moda durant els anys 80 tant en rallyes com en circuits, tot i que per mi el seu moment àlgid no va arribar fins a principis dels noranta quan equips oficials del mundial de rallyes com Lancia o Toyota els van començar a fer servir de manera sistemàtica. El seu objectiu era refrigerar els frens, i per mi són, amb diferència, un dels elements més característics de la era dels Grup A.

A què ve tot això? Doncs que tal i com vaig deixar anar per tuiter, molt em temo que el que fins abans d’ahir era un detall racing estretament vinculat al món dels rallyes i la competició, ara es convertirà en una icona dels chonis gorraplana Ken Block wannabes. I això és una llàstima. Perquè està clar que en el cas d’en Block, això de ventilar és el de menys

És per això que des d’aquí vull rendir el meu petit tribut a aquestes petites peces de fibra que Biasion, Kankkunen i Sainz van lluir en els seus Grup A a principis dels 90, tot i que també estaven a la ordre del dia en altres categories com els sport-prototips o les curses de turismes. Recordeu-los així, perquè quan comencem a veure turbofans d’aquests en Ibizas de 100 CV ja no hi haurà marxa enrere…

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s