Una volta al Nürburgring de 1972 vista a través d’una fascinant sèrie de fotografies

Ring-Lap-026

Fa uns dies SPEED HUNTERS va publicar un d’aquests reportatges que només ells saben fer sobre el Südschleife, la secció del vell Nürburgring que es va deixar d’utilitzar als anys 70 i que actualment està mig enterrada sota el modern traçat de Gran Premi. Si no l’heu llegit encara feu-ho perquè no té desperdici. No obstant, a mi el que més m’ha cridat la atenció és un enllaç a un article publicat fa uns anys a Track Thoughts en el que hi ha una sèrie d’imatges que m’han deixat absolutament fascinat.

A grans trets podriem dir que es tracta d’una volta onboard al Nürburgring realitzada l’any 1972, amb la sutil diferència de que enlloc d’una càmera de video l’acompanyant anava amb una càmea de fotos retratant tot el que veia per davant. I m’ha fascinat perquè resulta molt curiós intentar identificar cada foto amb el traçat modern. En algunes instantànies és fàcil, en d’altres no ho és tant, i sorprén sobretot la falta de verd que hi ha en alguns trams en comparació amb el que hi ha avui en dia. El món al revés.

Ring-Lap-003

El reportatge comença al Südschleife, el qual no es feia complet sino només una petita secció d’anada i tornada amb els revolts Sudkehre i Nordkehre a banda i banda (aquest era el que donava accés al Nordschleife, situat allà on avui trobariem el revolt T13).

Ring-Lap-012 Ring-Lap-013

Algú reconeix aquesta zona? Exacte. La baixada cap a Flugplatz. Molt fan dels arbustos perfectament perfilats a banda i banda, igual que a Döttinger Höhe.

Ring-Lap-016

I aquesta? Cooorecte. De Flugplatz a Aremberg passant per Schwedenkreuz, la zona més ràpida de tot el circuit. Sóc jo o el nivell de verd és significativament més baix que a l’actualitat?

Ring-Lap-024

Fuchsröhre. Igual d’imponent que sempre.

Ring-Lap-057

Aquí la pujada cap a la zona del Karussell, i on més es nota la manca de vegetació respecte al traçat actual.

Ring-Lap-067 Ring-Lap-069

El Karussell.

Ring-Lap-084

Aquesta foto m’encanta. Pflanzgarten, perfectament visible des de la sortida d’Eiskurve.

Ring-Lap-1101 Ring-Lap-112

Flash forward fins a la recta de Döttinger Höhe, i la mateiza zona un cop passat el pont d’Antoniusbucke. La carretera nacional que va paral·lela a l’esquerra sembla que no ha canviat gaire.

Ring-Lap-114 Ring-Lap-115 Ring-Lap-116

Finalment, la recta de meta. Res a veure amb la del traçat modern de Gran Premi amb l’horel Dorint al capdavant.

Si voleu més material “vintage” de l’Infern Verd, fa uns mesos vaig publicar una entrada amb una volta onboard de mitjans dels 60 en un Porsche 356, això per no parlar del video de la Formula Vee al Südschleife, un dels pocs que circulen per la xarxa on aparegui el traçat curt. En aquest altre enllaç publicat a Universe Mercedes i mencionat de passada a l’article de SPEED HUNTERS també trobareu un munt de fotos vintage del Nürburgring. Ideal nostàlgics.

Un pensament sobre “Una volta al Nürburgring de 1972 vista a través d’una fascinant sèrie de fotografies

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s