La curiosa història del BMW M3 Ring-Taxi al que durant molt de temps de li va perdre el rastre

BMW-M3-E30-Ring-Taxi-Baujahr-1987-19-fotoshowImageNew-8c449cec-272611

Molt abans de que el BMW M5 es convertís en el Ring-Taxi per excel·lència, aquesta tasca era cosa d’un BMW M3 E30 que durant molt de temps va estar donat per perdut. Un col·leccionista amant del la marca BMW el va trobar quasi per casualitat ara farà uns anys, tot i que en un estat era força lamentable tant pel que fa a l’exterior com a la mecànica. Després d’una restauració a consciència, Andrew Kempa ha aconseguit que aquesta unitat històrica torni a lluir com el primer dia. Què millor per celebrar-ho, doncs, que tornar a conduir-la pel Nordschleife? Aquesta és la curiosa història que ens acosta la revista alemanya Motor Klassic en un més que recomanable article. Està en alemany, sí, però gràcies a Google Translate no crec que tingueu problemes per entendre’l.

Corria l’any 1987 i llavors les touristfahren no eren ni de bon tros el que són avui en dia. Un tal Willi Martini, juntament amb els responsables del Nürburgring i de BMW, van idear el que amb els anys s’acabaria convertint en el Ring-Taxi que avui coneixem: una interessant manera de conèixer el Nürburgring al costat d’un pilot experimentat en un cotxe com Déu mana. Inicialment es va optar per un BMW M5 E28, tot i que mig any després es va descartar en favor del M3, més popular gràcies al èxits del DTM i amb una tirada comercial força més important.

Un cop el cotxe va complir amb el seu cicle vital fent de Ring-Taxi al Nürburgring, BMW se’l va treure de sobre, perdent-se d’aquesta manera el rastre durant un bon grapat d’anys. Andrew Kempa, un col·leccionista amant de la marca BMW, el va trobar en un estat tirant a deplorable, i convençut de que el que tenia entre mans tenia una història important al darrera es va decidir a restaurar-lo sense escatimar ni un cèntim. El resultat és el que veieu a les imatges, un espectacular BMW M3 — equipat amb les llandes amb turbofans del M5 — que en el seu dia va ser un dels primers Ring-Taxi de la història.

Curiosament i pel que es veu, encara hi va haver un segon M3 Ring-Taxi del que també es va perdre completament el rastre. A diferència del M3 que avui ens ocupa, aquella unitat mai va a tornar a donar senyals de vida, així que si veieu un M3 amb una curiosa decoració amb forma de bandera de quadres ja sabeu de què es tracta…

Via Motor Klassic

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s