Ferrari Days Cheste 2006, perquè més val tard que mai

Pitlane 7No sé si us haureu adonat, però a vegades sóc una mica lent a l’hora de publicar fotos. Parlo de fotos fetes per un servidor de vostés, d’aquelles que vas a un rally i quan arribes a casa et trobes amb més de 3.000 imatges d’entre les quals has de triar les 150-200 millors. És una feina tediosa a més no poder, d’aquí que a vegades decideixi deixar-ho per un altre dia — i aquest dia no acabi d’arribar mai. I així és com el passat cap de setmana, mentre posava una mica d’ordre al meu pseudo-arxiu fotogràfic, em vaig topar amb una carpeta anomenada “Ferrari Days Cheste 2006” de la que quasi ni m’enrecordava.

Trobareu la resta de fotos (272) a la galeria que he publicat a Flickr.

104 Pitlane 11En aquella època, allà pel 2006, el meu germà treballava a Roger Racing, un equip de Montornés del Vallés que habitualment competia al Campionat d’Espanya de GT i en alguna que altre cursa de la Ferrari Challenge.

104 Box 11Situem-nos. Un divendres a la nit de no recordo quin cap de setmana. Jo estava a casa, tranquil, mirant alguna peli o devorant capítols de la sèrie americana de torn. De sobte rebo una trucada del meu germà, qui des de Cheste m’explica (recordeu que llavors no hi havia Whatsapp) amb una excitació més que palpable el que està veient pel paddock : un Daytona Competizione, una dotzena llarga de clàssics, un parell de monoplaces de Formula 1, etc. La trucada va acabar el típic “has de venir sí o sí”, però entre que València està a prendre pel cul i que no tenia acreditació, vaig decidir declinar l’oferiment.

1Maserati 350S 4Al dia següent, la mateixa història. Trucada de torn al vespre insistint-me en que baixés a Cheste, que valia molt la pena. “Per la acreditació no t’amoïnis, que alguna cosa farem”. Per alguna extranya raó aquella segona trucada em va convèncer, i poques hores després, després de llevar-me a quarts de sis del matí, estava conduint per la AP-7 en direcció a València.

1Ferrari 250 GT SWB 1No entraré en detalls de com vaig aconseguir entrar al paddock. Només us diré que un cop dins no tenia cap mena d’acreditació. Em vaig haver de buscar la vida com vaig poder. Al final, i com era d’esperar, em van acabar enxampant, tot i que això va ser ja després de dinar. Per sort vaig tenir temps de sobres per fer un munt de fotos. El meu germà tenia tota la raó. Va valdre molt la pena.

1Maserati AG6CM 1Moltes coses han canviat des de 2006. La Ferrari Challenge actual es disputa amb el 458 Challenge, mentre que llavors es disputava amb el F430. No obstant, la diferència més abismal és que llavors Fernando Alonso encara no havia fitxat per la scuderia, amb el que l’ambient al paddock no tenia res a veure amb aquella edició posterior en la que Francisco Camps i Rita Barberà passejaven en un Ferrari California. Per sort.

* 75 1El focus d’atenció es dividia entre els clàssics, la Ferrari Challenge i la trobada de Ferraris que va tenir lloc al paddock. Ara mateix no ho recordo, i de fet no tinc cap foto per comprovar-ho, però juraria que dels FXX o dels monoplaces històrics no hi havia ni rastre, amb alguna excepció. No m’extranyaria que haguessin corregut dissabte, o diumenge un cop em van fer fora del circuit.

1Ferrari 250 GT Lusso 10Començant pels clàssics, la veritat és que, com molt bé m’havia dit mon germà, la cosa valia molt la pena. Moltíssim. M’atreviria a dir que només per veure cotxes com aquest 250 GT Lusso Competizione o els diferents 250 GT SWB que rondaven pel box, la matinada, la benzina i els peatges ja quedaven de sobra compensats.

1Ferrari 250 GT SWB 11Sempre he tingut debilitat pel 250 GT SWB. I amb aquesta decoració, més.

1Ferrari 250 GT SWB 9Aquí en teniu un altre. S’ha de reconèixer que són cotxes molt, molt fotogènics.

1Ferrari 250 GT SWB 22La majoria de fotos les vaig fer des de les tribunes que hi havia sobre el pitlane, i la veritat és que l’angle era collonut.

1Ferrari 250 GT SWB 12Veure com enfilaven la sortida del pitlane gas a fons és una d’aquestes coses que no s’oblida fàcilment.

1Ferrari 308 GTB Michelotto 2Una mica més modern, tot i que no per això menys interessant, era aquest 308 GTB de Michelotto (imagino).

1Ferrari 365 GTB4 Daytona Competizione 1No obstant, un dels cotxes que finalment em va animar a baixar fins a Cheste va ser aquest Ferrari GTB/4 Daytona Competizione, un dels meus Ferrari de competició preferits. Aquest en concret tenia molta, molta guerra, i millor així. Detesto els cotxes “perfectes”.

1Ferrari 365 GTB4 Daytona Competizione 25Tot i no tenir acreditació vaig decidir apropar-me al pitlane amb tots els riscos que això implicava. I és que veure aquests cotxes des d’aprop bé s’ho val.

1Ferrari 512 BB LM 11A més a més, la majoria d’equips no tenia inconvenient en que fes fotos dels cotxes al seu box.

1Ferrari 512 BB LM 4Aquest 512BB LM també tenia el seu què, tot i que a mi mai m’ha acabat d’agradar aquesta estètica tan allargada. El so, això sí, era pura glòria.

1Ferrari 750 Monza 3Hi havia una categoria reservada a cotxes dels anys 50 i anteriors en la que aquest 750 Monza (crec) era un dels més macos.

1Ferrari Dino 206 P 7O aquest 206 P.

1Maserati 250F 4O aquest Maserati 250F.

1Maserati Tipo 61 Birdcage 6Irònicament, i més tractant-se d’un esdeveniment centrat en la marca Ferrari, el que més em va agradar va ser aquest Maserati Tipo 61 Birdcage (gàbia, en anglès). Espectacular i no gaire fàcil de veure, segons tinc entés.

1Maserati Tipo 61 Birdcage 1Això de la gàbia s’entendrà molt millor amb aquesta foto. Una obra d’art i, amb quasi total seguretat, el xassís tubular més bonic que s’ha fet mai.

1Rodes 1Una foto artística, que no es digui.

8Ferrari 246 GT Dino 3L’altre focus d’atenció era la trobada de Ferraris que el Ferrari Club España havia organitzat al paddock. Aquest Dino 246 GTS era un dels més macos.

8Ferrari 330 GTC 1Què m’en dieu d’aquest 330 GTC? Em sorprén que només tingui aquesta foto…

8Ferrari 360 Challenge Stradale 4Un Ferrari 360 Challenge. Qui m’anava a dir llavors que aquest seria el cotxe del meu bateig ferrarista.

8Ferrari 550 Maranello 2Sempre he pensat que el 550 Maranello és el darrer exemple de la Ferrari més tradicional, un V12 discret i elegant que poc o res té a veure amb la estètica estrident dels 599 GTB Fiorano o els F12berlinetta. Tinc la sensació que el perfil del client de la marca també ha canviat molt des del 550…

8Ferrari 612 Scaglietti 2

Tot i que el Ferrari 612 Scaglietti sempre ha estat molt criticat, jo sempre l’he trobat prou interessant. De fet el trobo més bonic que el més recent FF…

8Ferrari 575 Superamerica 1Aquí un rar 575 Superamerica.

8Ferrari Enzo 10La estrella indiscutible, no obstant, va ser aquest Ferrari Enzo andorrà. Crec que aquest va ser el primer o el segon que veia en directe.

8Ferrari Enzo 5No sé vosaltres però jo trobo que és un cotxe espectacular, i amb un disseny que no ha envellit gens en aquests 10 anys que fa des de que va ser presentat. No té res a envejar-li als super-cotxes moderns tipus McLaren P1 o el propi LaFerrari.

8Ferrari F430 6La inmensa majoria de cotxes, això sí, eren els de motor V8 — F430, 308 GTB, 360 Modena, 308 GT4, algun Mondial, etc.

8Ferrari F355 Berlinetta 1Aquí el capó d’un F355. Molt millor que els capós de vidre-postureo dels models més moderns.

8Ferrar F40 wannabe 1El pitjor cotxe, amb diferència, va ser aquest Ferrari F40 wannabe basat en el que sembla un F355 Berlinetta. Un insult a la intel·ligència i al bon gust. No sé com el van deixar entrar al paddock.

8Ferrari 599 GTB Fiorano 7Per si amb tanta foto ho heu oblidat, recordeu que estem parlant de l’any 2006. Llavors el 599 GTB Fiorano acabava de ser presentat, i la marca havia muntat una mena de test drive amb algunes unitats recent sortides de fàbrica.

8Ferrari 599 GTB Fiorano 9Lleig no és, però prefereixo el 550 Maranello.

* Pitlane 2El tercer focus d’atenció, com he dit al principi, era la Ferrari Challenge.

* 104 Pitlane 13L’equip del meu germà comptava amb un parell d’unitats, el que em va donar la possibilitat a fer un bon grapat de fotos al peu del canó. I jo, meanwhile, sense acreditació.

* 104 Detalls 6Aquí un altre foto artística.

* 104 Detalls 4I un altre.

* 21 1Per veure les curses, o els entrenaments, o el que fos, vaig decidir tornar a les tribunes que hi ha sobre el pitlane. De nou, escoltar-los sortir del pitlane estirant el compta-voltes fins l’infinit és d’aquestes coses que no s’oblida.

* 103 1

Mentre els cotxes esperaven a que el semàfor canviés a verd jo matava el temps fent fotos de detalls. I així passaven les hores.

* Box 4

No obstant, el millor era el moviment que hi havia al pitlane i a la zona de boxes.

* Box 1

I és que poder veure els cotxes des de tan aprop no té preu.

* Rodes 2

Per desgràcia tot sempre arriba a un final, i aquest va arribar quan un treballador del circuit em va enganxar passejant sense acreditació pel paddock. La meva trola de que me l’havia deixat al box no va colar.

8Ferrari F1 1

Molt amablement em va acompanyar fins a la porta de sortida. Des d’allà li vaig enviar un missatge al meu germà donant-li les gràcies per la recomanació. Veient les fotos sobra dir que va valer molt, molt la pena.

Trobareu la resta de fotos (272) a la galeria que he publicat a Flickr.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s