Misteri resolt: el Porsche LMP1 equiparà un quatre cilindres turbo híbrid.

M13_3681

Ahir per la tarda Porsche va emetre un comunicat de premsa en el que donava per finalitzats els tests del LMP1 durant aquest 2013. Les darreres proves s’han dut a terme al circuit de Portimao, i en elles Mark Webber ha pogut fer un petit tast del que li espera la temporada que ve. La única incògnita que ens quedava per resoldre en aquest engrescador projecte era saber el motor que equiparà el nou prototip dels alemanys, un dubte que ha quedat resolt després de l’anunci que s’ha fet des d’Stuttgart. La solució? Un quatre cilindres turbo de benzina, amb injecció directe, dos sistemes híbrids de recuperació d’energia i un motor elèctric que donarà potència al eix davanter.

En paraules de la pròpia Porsche:

The WEC regulations stipulate that manufacturers run hybrid vehicles in the highest class for Le Mans Prototypes (LMP1). In developing the all-new LMP1 race car featuring a very efficient, high-performance hybrid drive, Porsche’s engineers are faced with major challenges that can only be solved using innovative solutions. Therefore, the race car features a hybrid system that consists of a four-cylinder petrol engine with direct injection and two energy recuperation systems. The recovered energy is stored in a battery until retrieved by the driver. A powerful electric motor then provides additional drive to the front axle. However, the WEC rules limit the amount of fuel as well as the electrical energy, or so-called boost, available to the driver per lap. The development of such a highly-efficient drive will have positive influences on production development at Porsche.

Tot i que alguns mitjans apuntaven a un possible motor dièsel, argumentant aquesta idea amb el fet de que les sigles del nou motor eren TDFI, al final sembla que l’Audi R18 e-tron quattro es quedarà sol al capdavant com a representant dels “petroleros”.

Deixant de banda el recent estrenat Macan, per trobar el darrer model de Porsche equipat amb un quatre cilindres ens hem de remuntar fins l’any 1995, quan el fabricant alemany va deixar de comercialitzar el 968 de motor davanter.

M13_3679 M13_3680

Via Axis of Oversteer

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s