Coses a tenir en compte abans d’engegar el motor d’un Formula 1.

Captura de pantalla 2013-12-10 a les 18.12.13

Engegar el nostre cotxe és tan fàcil com girar la clau de contacte. Fer-ho en un monoplaça de Formula 1, en canvi, és una mica més complexe. En el video que us he deixat una mica més avall, protagonitzat pel preciós Leyton House/March de 1990, un dels primers monoplaces dissenyats per Adrian Newey, veureu detalladament els passos pels que han de passar mecànics i enginyers abans de que el motor Judd comenci a retronar. Bàsicament es tracta de fer pujar la temperatura de l’aigua i l’oli a través de bombes i calentadors externs, enlloc de deixar aquesta tasca al propi cotxe com faríem amb el nostre utilitari. M’imagino que ara, amb la electrònica aclapart-ho absolutament tot, aquest procés deu ser encara més complexe.

Via Motorsport Retro

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s