Un fascinant viatge en moto a través del país més hermètic del món, Corea del Nord.

North_Korean_Motorcycle_Diaries__160015

Si hi ha un país al món que em fascina i que em moro de ganes de veure, aquest és Corea del Nord. El seu hermetisme el converteix en una mena de viatge al passat, un viatge als pitjors anys de la Xina comunista dels anys 50 i 60 on tothom anava vestit de verd i es desplaçava en bicicleta. Corea del Nord és exactament igual, o pitjor. Un país amb 24 milions d’habitants governat amb mà de ferro per Kim Jong-il (que li preguntin si no al seu tiet), i on el respecte als drets humans és més díficil de veure que un unicorni passejant pels carrers de Pyongyang.

Les úniques imatges que ens arriben Corea del Nord són les que el propi govern norcoreà ens fa arribar, d’aquí que aquest video publicat per Vice m’hagi cridat tant l’atenció. Bàsicament es tracta del viatge que uns motards de Nova Zelanda van fer en moto a través d’aquest fascinant país. Des de Rússia fins a Corea del Sud, custodiats en tot moment per una comitiva oficial no fos cas que els hi donés per treure el cap allà on no toca.

Recorda una mica al documental de la BBC que Ewan McGregor i Charley Boorman van fer ara fa uns anys, titulat Long Way Round. En ell, els dos britànics anaven des de Londres a Nova York a través de Rússia i Mongòlia. Si us ha agradat aquest video no dubteu en veure aquest documental, que no us decepcionarà.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s