BMW M235i Prototype. El cotxe que va de canto de forma autònoma.

Captura de pantalla 2014-01-07 a les 13.51.28

Google porta un grapat d’anys experimentant amb vehicles autònoms, una tendència que no ha fet més que crèixer en els darrers mesos amb cada cop més fabricants implicats — BMW, Volkswagen, Mercedes-Benz. En aquest sentit, el que fins fa un parell d’anys eren cotxes de ciència ficció dignes de pel·lícules com Minority Report cada cop estan més a prop a convertir-se en una realitat. Aprofitant el CES, un saló dedicat a la electrònica i a la tecnologia, BMW ha publicat un video on mostra de què són capaços amb un BMW M235i, un cotxe que fins i tot es posa de canto sense que el pilot intervingui en cap moment.

Admeto que tinc una mica de sentiments trobats respecte als vehicles de conducció autònoma. Per un costat resulta fascinant veure fins a on pot arribar aquesta tecnologia, amb cotxes que et poden portar d’un punt A a un punt B sense que t’hagis de preocupar de res. El que BMW ve a demostrar amb aquest video és que la conducció autònoma ja no està limitada únicament a autopistes i zones urbanes, on més o menys hi ha un risc controlat, sino que ara també està oberta a situacions de conducció més “extrema” (en paraules textuals de BMW).

L’inconvenient? Que el paper del conductor cada cop és més secundari. Amb cotxes que es posen de canto automàticament, sense que el pilot intervingui en cap moment, el paper d’aquest passa a convertir-se en el d’un simple passatger. I no parlo només d’anar a la feina, on trobo que aquesta tecnologia té molt futur, sino de plantar-te al circuit de torn i dir-li al cotxe que t’ajudi a anar de canto, una mica de la mateixa manera que la electrònica permet a qualsevol pilot mitjà al volant d’un Nissan GT-R plantar-li cara a qualsevol pilot decent en un Porsche 911 GT3.

Segons BMW, aquesta tecnologia — a la que han batejat com ActiveAssist — ha estat concebuda per raons de seguretat en situacions d’aquaplaning o canvis sobtats de direcció, i no pas per restar diversió a la conducció. Els haurem de creure. No obstant, no deixa de ser irònic que aquesta companyia sigui la mateixa que durant tan de temps va estar definida per l’eslogan de “t’agrada conduir?”. Els temps estan canviant.

Via Crank and piston, Autocar, Motor Authority

Un pensament sobre “BMW M235i Prototype. El cotxe que va de canto de forma autònoma.

  1. BMW has revealed it is testing autonomous cars that can slide round corners – or ‘drift’ – at high speeds, with the precision it takes racing driver years to perfect.

    SalvageData Recovery Services
    12020 Sunrise Valley Dr #100
    Reston, VA 20191
    703-437-8690

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s