Monsters of hillclimb. Del Delta S4 a l’Audi Sport quattro S1, el BMW M3 i el Porsche 935.

Mercedes-Benz-190E-DTM-RM1-V8-JUDD-Hillclimb

Una de les coses que més m’agrada de les pujades en costa europees és la varietat dels inscrits. Suposo que el fet de tenir un reglament tirant a molt ampli fa que a pujades com la de St. Ursanne s’hi puguin veure des de monstres com el Lancia Delta S4 de Bruno Ianello a cotxes dissenyats per circuit com els BMW M3 del DTM o fins i tot algun que altre Porsche 935/76.

Veient el video que han penjat a Motorsport Retro tinc la sensació que, en aquest sentit, el reglament d’aquests tipus de proves és una mica feu-el-que-us-roti. I és precisament gràcies a això que podem trobar trastos com la rèplica de l’Sport quattro S1 de Prospeed (tan bona i fins i tot millor que els originals), un Mercedes-Benz 190E amb motor Judd V8 o Mitsubishi Lancers amb xifres de potència que freguen el ridícol.

No entraré en si les pujades en costa tenen o deixen de tenir sentit des d’un punt de vista de la seguretat (en el seu dia ja vaig dir el que en pensava dels monoplaces a més de 240 km/h), però el que és innegable és que a espectacularitat poques disciplines superen la que avui ens ocupa. Si no em creieu només heu de donar un cop d’ull al video.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s