Porsche 911 Targa, o com reinterpretar el descapotable de tota la vida.

Porsche_911_Targa_991_10

Una de les novetats més importants del saló de Detroit, primera cita important de la temporada, és el nou Porsche 911 Targa. És un model del que s’ha parlat molt en els darrers mesos, fotos espia incloses, i sobre el que un servidor de vostés tenia dubtes més que raonables, sobretot a l’hora de pensar em com quedaria integrat el tradicional arc metàl·lic a la elegant carrosseria coupé del 911. El resultat final, però, salta a la vista: un cotxe elegant, esportiu i molt més atractiu i versàtil que la tradicional variant descapotable amb sostre de lona de tota la vida.

El primer 911 Targa data de 1967, i va estar en producció fins l’arribada del 911 Carrera 3.2 Cabriolet l’any 1984. Es caracteritzava per ser una mena de híbrid a mig camí entre un coupé i un descapotable, i comptava amb un arc metàl·lic d’acer sobre el que s’instal·lava un parell de panells extraïbles. Durant molts anys va ser la manera més econòmica de fer un cabrio, i la que van seguir models com el Ferrari 308 GTS, el Chevrolet Corvette o cotxes més moderns com el Nissan 300ZX o el Toyota MR2. En tots aquests casos sobra dir que l’accionament era totalment manual.

Porsche_911_Targa_991_1

L’arribada del Porsche 911 Carrera 3.2 Cabriolet va suposar l’adéu definitiu a aquesta carrosseria, i tot i que el fabricant alemany va recuperar la denominació Targa amb la generació 993 (mantenint-la fins al 997 Targa), aquesta poc o res tenia a veure amb el model original.

L’any 2010 Ruf va presentar una variant descapotable de la generació 997 inspirada en els 911 Targas anteriors a 1984, incloent de passada el tradicional arc metàl·lic. El que en un principi no deixava de ser una anècdota sembla que va animar als responsables de Porsche a fer una variant similar amb la nova generació 991 que estava per arribar. El resultat l’hem conegut fa un parell de dies, i la veritat és que no podia ser més encertat.

Porsche_911_Targa_991_11

La diferència entre les versions Targa del passat i la que Porsche ha estrenat al NAIAS 2014 és que la nova entrega permet obrir i tancar el sostre a través d’un polsador. El mecanisme d’apertura és fascinant i elegant alhora, i la gran cúpula de vidre posterior dona molta més sensació d’amplitut de la que mai podrà oferir la versió descapotable convencional. A mi em té captivat. La única cosa que no m’acaba de convèncer és la part central de lona, i és que posats a dissenyar un sofisticat sistema d’obertura com la del nou Targa, ja podrien haver optat per un sostre rígid practicable.

Mecànicament no hi ha diferències respecte el Porsche 911 Carrera 4 i Carrera 4S sobre el que està basat, el que inclou tracció a les quatre rodes i motors de 3.4 i 3.8 litres amb potències de 350 i 400 CV respectivament. A nivell de preus, el Targa 4 surt per uns 126.000 euros, mentre que el Targa 4S s’enfila fins els 143.000 euros, unes xifres que representen un increment d’uns 1.000 euros respecte les versions descapotables equivalents.

Via Autoblog, Diariomotor

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s