Un Porsche 356A T1 Speedster vist a través de l’objectiu de Petrolicious.

sense-of-occasion-list

Cada cop que veig un Porsche 356 Speedster em ve al cap una frase que fa uns anys em va dir un amic — “si veus un Speedster, segurament es tracti d’una rèplica”. Tenint en compte que en l’actualitat és un dels models més cotitzats de Porsche, no li faltava raó. I és curiós, perquè allà per 1956 aquest model era, de fet, el més asequible de la gama del fabricant alemany. Una mena de Peugeot 205 Rallye però sense sostre i amb el motor al lloc equivocat.

El seu motor de quatre cilindres rondava els 60 CV (recordeu allò de que no calen trope mil cavalls per passar-s’ho bé al volant?) i com a equipament només comptava amb el mínim imprescindible. Si volies confort sempre podies optar pel 356 Cabriolet. Després de tot, la raó de ser d’aquests biplaces era la competició. No estic parlant de competició-competició en el sentit estricte de la paraula, ja que per això ja estaven els 550 Speedster o els 718 RSK, sino d’un cotxe per anar al circuit de torn, fer unes voltes a bon ritme i tornar a casa com si res.

Porsche va fabricar poc més d’un miler d’unitats d’aquest cotxe simple i honest, un model que d’alguna manera seguia les directrius de la escola Chapmaniana del “make it light and then add lightness”. El darrer video de Petrolicious està protagonitzat per un d’ells, concretament un impecable Porsche 356A T1 Speedster de 1956, una unitat que va passar bona part dels seus inicis saltant de circuit en circuit i que avui en dia descansa merescudament reconvertida en una joia rodant.

Via Petrolicious

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s