El Hennessey Venom GT es converteix en el cotxe més ràpid del món — o no.

0001-01-hennessey-venom-gt-nasa-1-1

Fa uns dies, al Kennedy Space Center de la NASA, el Hennessey Venom GT va aconseguir arribar a les 270,49 mph de velocitat màxima — uns 435,31 km/h al canvi. Aquesta xifra supera per poc els 431 km/h que fa un parell d’anys va aconseguir el Bugatti Veyron Super Sport, el que el converteix sobre el paper en el cotxe més ràpid del món. No? Doncs no.

Tot i ser una xifra estratosfèrica, aquesta mena de Lotus Elise hiper-vitaminat de 1.244 CV de potència no passarà als llibres d’història en general i al llibre Guiness dels rècords en particular per dos raons de pes.

0002-02-hennessey-venom-gt-nasa-1-1

La primera és que per a que la velocitat màxima pugui ser considerada vàlida, el cotxe en qüestió ha de fer dues passades, una en cada sentit. Aquí està el primer problema, i és que després de dos anys de negociació, la NASA només va permetre a Hennessey fer una sola passada. Que dius, ja posats, ja els hi podrien haver deixat fer una segona…

L’altre raó per la que els 432,5 km/h del Hennessey Venom GT no entraran al llibre Guiness dels rècords és que per poder ser comptabilitzat com a tal, hauria de tractar-se d’un cotxe de producció. I què vol dir ser un cotxe de producció? Doncs que com a mínim s’han de fabricar 30 unitats. Sigui per la raó que sigui, Hennessey té previst fabricar-ne només 29, de les quals, de moment, només ha pogut col·locar-ne 11.

0006-06-hennessey-venom-gt-nasa-1-1

Fa un temps ja vam parlar del tema, polèmica inclosa, quan el Venom GT va arribar als 427 km/h. En aquella ocasió es tractava d’un registre que tot i quedar lleugerament per sota dels 431 km/h del Veyron Super Sport, sí era superior als 415 km/h amb els que el Veyron Super Sport sortia de fàbrica. Ara que ha superat el temps la polèmica és un altre…

El registre aconseguit (encara que no de manera oficial) per Hennessey s’ha fet a la recta del Kennedy Space Center de la NASA on fins farà cosa d’un any solia aterrar el transbordador espaial. Es tracta d’una recta de poc més de 5 kilòmetres que, com totes les pistes d’aterratge, acaba més o menys de cop. En comparació, la interminable recta de Ehra-Lessen, propietat de Volkswagen i on el Veyron Super Sport va arribar als 321 km/h, fa 8,8 kilòmetres i acaba amb una suau curva peraltada a esquerres.

0020-20-hennessey-venom-gt-nasa-1-1

Tenint en compte els mitjans, s’ha de reconèixer que la cosa té mèrit. Ara a Hennessey com a mínim li queda el consol de seguir sent el cotxe més ràpid en accelerar de 0 a 300 km/h, amb un temps de només 13,63 segons.

Sota aquestes línies teniu el video. Si l’hagués de descriure amb una paraula diria ACOLLONANT — acollonant per com segueix accelerant passats els 200 km/h, acollonant per com arriba a 1G d’acceleracció longitudinal, i acollonant per com sona el V8 bi-turbo de 7.0 litres. Teniu tota la informació en aquest enllaç de Top Gear.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s