Porsche ens mostra alguns dels seus secrets més ben amagats.

Captura de pantalla 2014-06-06 a les 10.18.40

Sempre he sentit una certa debilitat pels projectes secrets que mai han vist la llum. Quan ara fa uns mesos Porsche va obrir les portes del seu magatzem, un parell de cotxes em van cridar poderosament la atenció: un era un Porsche 911 amb motor V8, l’altre una mena de preqüela del que anys després acabaria convertint-se en el Panamera. Imagino que en acte de transparència, ara que ja no hi ha cap justificació per seguir amagant-se, el fabricant alemany ha publicat un video amb alguns d’aquests invents.

El primer és un Porsche 911 equipat amb un motor V8, el mateix del que us parlava abans. Porsche el va desenvolupar pensant en una mena de variant asequible del revolucionari 959, però la cosa no va passar d’aquí.

El segon sembla un 964 Targa, però no ho és. I no ho és perquè enlloc de portar el motor penjant per darrere de l’eix posterior, com és habitual en el 911, equipa un motor bòxer situat en posició central. Tranquils, que a Porsche mai se li va passar pel cap fer un 911 amb el motor al mig — com a mínim mai ho han expressat públicament. En realitat es tracta d’un prototip a partir del qual van desenvolupar el bastidor del Boxster.

El tercer és una mena de concept aerodinàmic amb el que Porsche va treballar les millores que aplicaria a partir de la generació 993, un coupé que comptava amb un disseny molt més estilitzat que el seu predecesor. Finalment, la quarta entrega gira entorn al primer Porsche 911 Turbo fabricat pels alemanys, un prototip que es caracteritzava per tenir la estètica d’un Carrera normal i corrent. Tota la discreció que li falta a Mercedes-Benz.

Són videos curts, però d’allò més interessants. I és que ja sabeu com va això: quan menys t’ho volen ensenyar, més ganes tens de descobrir-ho.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s