XCAR es posa al volant del mític Porsche 959.

Captura de pantalla 2014-08-04 a la(s) 12.39.32

El Porsche 959 és un cotxe estrany. Sempre he pensat que la seva imatge no fa justicia a la tecnologia que incorpora ni a les prestacions que és capaç d’assolir. Avui en dia parlar de tracció a les quatre rodes amb diferencials actius o turbos d’accionament variable no té res d’especial. No obstant, cap a mitjans dels vuitanta, quan el 959 va veure la llum com una mena de projecte de Grup B frustrat, parlar de tot plegat era pura ciència ficció. Per desgràcia, la seva ‘discreta’ estètica mai va estar a la alçada d’aquestes credencials.

En aquest sentit sempre l’he trobat més proper a un 911 ‘evolucionat’ — que al cap i a la fi és el que era — que no pas a un superesportiu en el sentit escricte de la paraula. A can Porsche debien prendre nota, perquè tant el Carrera GT com el 918 Spyder han millorat molt en aquest aspecte. I tot i així m’encanta. Perquè el 959 és un d’aquests cotxes que quan més llegeixes sobre ells més d’agraden, perquè ‘la bellesa està a l’interior’, perquè té un no-se-què que t’enganxa.

En el darrer video de XCAR parlen de la seva història, dels aspectes que més han contribuit a la seva fama, i a més a més es posen al volant d’una unitat recen sortida del Porsche Museum. Es pot demanar més?

2 pensaments sobre “XCAR es posa al volant del mític Porsche 959.

  1. El 959 et té enamorat com a mi per ser un superesportiu i amb molt bona presencia, no com LaFerrari, Koeniggsegg o Bugatti EB110…

  2. Totalment d’acord. Per mi és un fet que juga en contra del 959 quan el vols jutjar estrictament en termes de superesportiu, però que per contra el fa molt més utilitzable ‘en el dia a dia’ que un Ferrari F40 o un Diablo, per exemple.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s