R Gruppe, o com entendre els clàssics d’una manera diferent.

Captura de pantalla 2014-08-26 a les 16.44.45

Hi ha dues maneres d’entendre el món dels clàssics. La primera passa per tenir-los igual que quan van sortir de fàbrica, amb els mateixos detalls, amb l’interior impecable i amb una carrosseria neta de tota porqueria. Després hi ha una segona forma d’entendre’ls una mica més ‘lliure’ i oberta a modificacions. No parlo de tunings de mal gust ni d’anar-se’n a l’extrem amb modificacions a l’estil de RAUH-Welt Begriff. Parlo de gent com Magnus Walker o dels integrants del club R Gruppe.

No és el primer cop que parlo del ‘club’ R Gruppe al blog. Bàsicament es tracta de persones enamorades de la marca Porsche en general i del 911 en particular, però que passen olímpicament de mantenir els seus models idèntics a l’original o en perfecte estat de revista. És gent, en definitiva, que no encaixa en el típic perfil de col·leccionista o amant dels clàssics ‘de tota la vida’. 

Cal dir que aquí no tot és blanc o negre, sino que hi ha una amplíssima gama de grissos. En aquest sentit, tan bon punt trobem espectaculars ‘rèpliques’ inspirades en els 2.7 Carrera RS com autèntics bunyols oxidats dels que pràcticament no es pot aprofitar res. Fars antiboira al capó, llandes Fuchs més grans i més amples que les del model original, interiors ‘minimalistes’, volants Prototipo, barres, extintors, picades al frontal, merda als passos de roda, enganxines ‘vintage’, alguns tenen la ‘cua d’ànec’ dels RS, d’altres la ‘cua de balena’ dels Turbo, d’altres prefereixen els fars posteriors del 911 R, etc. El ventall de possibilitats és pràcticament infinit. 

Jo personalment estic a mig camí entre els que prefereixen un cotxe ‘tal i com va sortir de fàbrica’ i els que accepten ‘modificacions esportives’. Sé apreciar un cotxe original, restaurat fins deixar-lo igual que quan va sortir de fàbrica, però també sóc dels que pensa que no està de més donar-li una mica de personalitat al teu propi cotxe, fer-te’l teu. Això no vol dir tenir carta blanca per fer el que a un li roti. Tot ha de tenir un sentit. És per això, per exemple, que el meu GT Turbo calça les mateixes llandes que duia el Grup A, en mida 14″, enlloc de recórrer a llandes de 15″ de Clios i similars.

Els integrants de R Gruppe van per aquest camí. Veient el video de la R Gruppe Treffen 2014, la trobada anual que aquest any s’ha celebrat a California, un pot trobar 911 més o menys cuidats, amb detalls més o menys racing, però sempre enfocats a que sonin, es vegin i corrin com suposadament ha de sonar, veure’s i córrer un Porsche 911.

Són cotxes ‘used and abused’ que en la majoria dels casos es fan servir a diari, i això està molt bé. Què és millor: tenir un 911 tal i com va sortir de fàbrica, o personalitzar-lo donant-li un caràcter una mica més esportiu? Són pitjors que un 911 original? Depén. Simplement són dues maneres de viure i entendre el món dels clàssics.

R GruppeTreffen from TennXX on Vimeo.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s