La revista Octave prova el Porsche 917/30 en un article de lectura obligada

car_photo_599509_25

Si haguèssim de definir el Porsche 917/30 en una sola frase podríem dir que és un monstre amb 1.200 CV de potència. Això en configuració de cursa, que segons on llegeixis pots trobar xifres que s’enfilen fins més enllà dels 1.500 CV en configuració de qualificació. De bojos. Tal va ser el domini del 917/30 — altrament conegut com a Turbopanzer — a la Can-Am de principis dels 70 que els organitzadors van haber d’inventar-se noves normes per mirar de frenar-los. Això, sumat a la crisi del petroli, va acabar carregant-se el campionat l’any 1974.

Era una època — i un campionat — on pràcticament no hi havia límit. No és d’estranyar, doncs, que Porsche decidís tirar pel dret amb una bèstia de 1.200 CV i només 860 kilos de pes, xifres que exigeixen collons de la mida d’una síndria per treure-li el màxim profit. De pas, aquelles victòries a la Can-Am van ser la guinda al pastís a una carrera esportiva, la del 917, plena d’èxits.

Si us interesa saber més sobre el Porsche de competició més potent de tots els temps no us perdeu l’ampli article que Richard Meaden li ha dedicat la revista Octane.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s